Monday, February 27, 2012

New job , new task ! sabah

ooty on saturday
Assalamulaikum teman :)

agak-agak 10 hari sudah aku bertapak di sabah . hometown .. tempat kerja baru , persekitaran yang baru... bidang kerja pun berbeza dari yang dulu ... maklumlah aku bukan orang kementerian , tapi orang yang bergelar orang JABATAN . not bad :)

siapa tidak kenal IMIGRESEN ? ia salah satu jabatan yang femes di dalam sektor awam .. termasuklah kastam, jpj, jpn dan etc.
tapi terkenal juga dengan pelbagai masalah passport dan terdedah dengan pelbagai isu-isu sensitif. tyme aku ditempatkan ke kementerian dalam negeri under IMIGRESEN .. ada perasaan gerun juga . bila aku fikir-fikir, aku mau buat kerja dengan baik dan tidak melanggar peraturan besar yang telah ditetapkan . mustahil ada masalah timbulkan?. "tapi kes dianiayai juga banyak. so berhati-hati ...

selama seminggu bertapak di pejabat ni , aku masih belum dapat penempatan dalaman "maksudnya: aku belum ditempatkan di unit/ bahagian yang secara sah"... memang biasa berlaku kepala pegawai-pegawai yang melapor diri ... :) "redho dan pasrah jelah"tapi suka juga aku nie . sebab punya ramai kakak-kakak yang baik-baik :) tq so much ...

last saturday bersamaan, 25 februari .. aku kena turun kerja bagi membantu orang opis membuat perpindahan tempat kedudukan meja masing-masing. mau try tempat baru la katakan. serius aku cakap besh !!! sebab sifat kerjasama itu yang dapat melicinkan kerja kitorang ... :) pukul 9 am mula sampailah jam 2.30pm ...

hari ahad, masa untuk outing dengan gegurl bff ku (mimie halim, xerra dan ika) .. lama x outing ngan dorang ... siok ni .. pergi makan d suria sabah ├╝pperstar"pastu sambung d shangrila ... gambar nanti aku upload k .. :) sabar sabar .... part yang paling aku suka. angkat kedua-dua sumandak ni . mau tercirit aku dibuatnya . hahaaha...

photographer kami ialah dengan bantuan set timer dan ipon ditaja oleh xeera :) macamana tu ? lu fikirlah sendiri !! heks!!!

k guys ... nnt aku sambung lagilah ... selamat membaca .. walopun x seberapa kan ? tak kesah punya wooo


sunset borneo

eyka & bongsu

mak ngah letih ah









end

1 comment:

ya silakan dikomen

::Qamu::Chenta::Q::Tunang::Q::FUFU::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers