Monday, February 27, 2012

New job , new task ! sabah

ooty on saturday
Assalamulaikum teman :)

agak-agak 10 hari sudah aku bertapak di sabah . hometown .. tempat kerja baru , persekitaran yang baru... bidang kerja pun berbeza dari yang dulu ... maklumlah aku bukan orang kementerian , tapi orang yang bergelar orang JABATAN . not bad :)

siapa tidak kenal IMIGRESEN ? ia salah satu jabatan yang femes di dalam sektor awam .. termasuklah kastam, jpj, jpn dan etc.
tapi terkenal juga dengan pelbagai masalah passport dan terdedah dengan pelbagai isu-isu sensitif. tyme aku ditempatkan ke kementerian dalam negeri under IMIGRESEN .. ada perasaan gerun juga . bila aku fikir-fikir, aku mau buat kerja dengan baik dan tidak melanggar peraturan besar yang telah ditetapkan . mustahil ada masalah timbulkan?. "tapi kes dianiayai juga banyak. so berhati-hati ...

selama seminggu bertapak di pejabat ni , aku masih belum dapat penempatan dalaman "maksudnya: aku belum ditempatkan di unit/ bahagian yang secara sah"... memang biasa berlaku kepala pegawai-pegawai yang melapor diri ... :) "redho dan pasrah jelah"tapi suka juga aku nie . sebab punya ramai kakak-kakak yang baik-baik :) tq so much ...

last saturday bersamaan, 25 februari .. aku kena turun kerja bagi membantu orang opis membuat perpindahan tempat kedudukan meja masing-masing. mau try tempat baru la katakan. serius aku cakap besh !!! sebab sifat kerjasama itu yang dapat melicinkan kerja kitorang ... :) pukul 9 am mula sampailah jam 2.30pm ...

hari ahad, masa untuk outing dengan gegurl bff ku (mimie halim, xerra dan ika) .. lama x outing ngan dorang ... siok ni .. pergi makan d suria sabah ├╝pperstar"pastu sambung d shangrila ... gambar nanti aku upload k .. :) sabar sabar .... part yang paling aku suka. angkat kedua-dua sumandak ni . mau tercirit aku dibuatnya . hahaaha...

photographer kami ialah dengan bantuan set timer dan ipon ditaja oleh xeera :) macamana tu ? lu fikirlah sendiri !! heks!!!

k guys ... nnt aku sambung lagilah ... selamat membaca .. walopun x seberapa kan ? tak kesah punya wooo


sunset borneo

eyka & bongsu

mak ngah letih ah









end

Monday, February 13, 2012

4 hari lagi ! bye Putrajaya

bongsudelale

Assalamualaikum ... wbt 

hurm, tidak lama lagi aku nak blah dari tempat terseksa ni , aku bukan terseksa sangat , cuma tergantung tak bertali... apa tidaknya dah lebih 3 minggu aku apply elaun perpindahan sampai sekarang tak setel lagi.. aku tak kemas lagi barang rumah sebab tunggu shipping hantar barang2 ...

selama seminggu ni memang tak ada mood disebabkan banyak sangat urusan. urusan yang sepatutnya aku hanya handle separuh daripada itu . tapi ni macam aku yang kerja admin ... naseblah juga aku punya masalah ... tak habis dengan masalah perpindahan , masalah lain pula timbul.. semenjak hari-hari terakhir aku di KPKT ni... berlambak2 kerja aku dibagi . aku bukan taknak .. bila aku dah blah dari tempat lama ni pastu nanti blamekan aku tinggalkan kerja tertangguh ... padahal kerja tak putus2 bagi kat aku...

Ni agak menambah bebanan stress dalam otak aku. bila aku dapat kerja yang diamanahkan aku try untuk siapkan tapi bila terseksa dengan masalah lain yang penting. .. terasa macam mau nanges ari-ari.. . .

terlintas dalam pikiran sekarang ni, mau cuti awal pastu blah ... tak bagi aku nak relaks sikit pun ... bukan memudahkan kerja aku ni menambah menyusahkan ... aku tau lah masing2 ada kerja. tapi aku dah mau pindah so ... biar lah bagi aku brief benda-benda yang mau habis ni ...

lepas ni aku tak kesah korang nak cakap apa ... mungkin kali ni aku salah sebab tinggalkan benda yang tak abis-abis tapi kena faham aku pun banyak urusan lain ...  ... ...

ok lain cerita, luahan hari pasal kerja sudah selesai . kita bercerita pasal filem AZURA . mesti ramai yang mengkritik benda yang baik mahupun benda yang tak baik. tapi bagi andi AZURA ada jalan cerita dan masa yang agak tak lama. aku suka lakonan NEELOFA dan SHAHRIZAL JaSZlee ... aku bagi korang 3 star untuk cerita ni . tapi secara keseluruhannya masih tak boleh fight jalan cerita yang dahulu... dari  sesi penghayatan dan input yang aku dapat tak sama ... :)) keep it up.. bonus korang dari wajah .. tak jemu mata memandang.

sebelum mau blah ke SABAH. kepingin sangat mau pijak negara SINGAPORE !!! tapi macam tak kesampaian ja .. :,( insyallah ada rezeki sampai la tu ...

k see you next entry dude

dalam flight otw balek ke kl

jom lepaks

ok tak puan bongsu ?
lepak dengan dear husbey di FOH SANG "mee udang sedap wo" 
lepak dengan husbey di UPPERSTAR dengan Kekasih gelap

jalan-jalan dengan family tengok wayang
outing dengan sis di KLCC

OH Dear Hello Kitty, new collection

nil ah kekasih aty ku .. menu kitorang pun sama .muax

Thursday, February 2, 2012

February "Full of Love"


hye readers .. :)

assalamualaikum w.b.t

hari ni jumaat ... minggu depan cuti kan ? sempena MAULIDUR RASUL dan cuti THAIPUSAM ... wehoo...

malam ni juga, aku balek ke Sabah (Kota Kinabalu) . alhamdullilah dapat balek semula .. angkut sikit-sikit barang aku ke sabah ...

dan aku ada berita baik kali ni ... aku dapat surat berpindah balek ke sabah ... apy nya tidak terhingga ... penantian berbulan-bulan akhirnya berjaya . dan tidak sangka bila satu jabatan dengan husbey :) tapi mungkin kami lain aras ...


JPA bagi surat kuatkuasa 25 januari dan aku dah apply tangguh selama sebulan dan telah diluluskan ... mengatur perpindahan balek ke sabah bukan senang macam cerita kosong ... banyak prosedur yang kena buat . dari segi .. buat surat untuk persetujuan ketua jabatan dan banyak lagi la ... tapi aku bersabar dan bersabar . fight kan apa yang patut aku dapat ... !

Insyallah 20 Febuari aku akan mula bertugas di Jabatan Baru iaitu IMIGRESEN ... aku berharap la sangat di tempat tugas baru ni aku boleh bekerjasama dengan semua kakitangan dan disayangi. amin amin ya rab...

tahun 2012 ni pembawa tuah ... :)) murah rezeki ... dan terima kasih atas doa kawan-kawan dan keluarga yang tidak putus-putus beri aku semangat dan dorongan ... kadang bila kita rasa down .. kita macam x mau buat benda yang tidak ada harapan langsung ..


ingat, tanpa usaha dan semangat ... benda yang kita inginkan tidak akan tercapai ... jangan angan-angan kosong dan terus mundur ke belakang . setiap masalah yang kita hadapi memang rumit dan hampir tiada jalan penyelesaian tapi .. kena cari ikhtiar .. bersabar ... bersabar dan berdoa ialah doa yang paling mujarab ...

soal pindah ni kan memang leceh ... selama aku duduk di perantauan .. sudah 4 kali pindah rumah dan ini paling jauh .. kali ke-5 ... penat tu meamng penat tapi mau buat macamana juga? cerita pasal barang-barang aku tak payah cerita la ... baju kurung ja mau sekotak besar .. lain baju jalan, kasut, handbeg, buku-buku, dan peralatan yang lain ... kalau aku agak-agak satu lori ...pening kepala aku ... berpindah satu masalah .. mau susun balik di bilik baru di kota kinabalu lagi satu hal . sebab bilik bukan sebesar bilik suite pun.. agak kecik.. memang barang aku tu tak muat ...

Pakaian aku memang banyak ... ditambah-tambah dari pemberian dan. tabiat shopping dah sebati dengan aku. kawan aku memang sedia maklum dengan gaya ku ... perempuan memang kuat suping mah .. bukan aku ja ... tapi bila baju diasing-asing mengikut kepeerluan . banyak juga yang aku mau bagi KITAR SEMULA ... atau derma dekat orang yang memerlukan ...

ok lah. banyak kerja kena selesaikan .. see you guys :))

Farewell buat aku

we ar sibling

monday blues

dari rumah sakit

nerdy 

farewell with kak za

curly hair

::Qamu::Chenta::Q::Tunang::Q::FUFU::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers